روانشناسی معاملات (ترید) چیست ؟
امیر رفعت2020-03-04T17:35:03+03:30روانشناسی معاملات به احساسات و وضعیت روانی اشاره دارد که به موفقیت یا عدم موفقیت در معاملات کمک می کند . روانشناسی معاملات بیانگر جنبه های مختلفی از شخصیت و رفتارهای فردی است که بر اقدامات تجاری اشخاص تأثیر می گذارد . روانشناسی بازار می تواند به اندازه سایر خصوصیات از جمله دانش ، تجربه و مهارت در تعیین موفقیت تجارت مهم باشد .
نظم و انضباط و ریسک پذیری مهمترین جنبه روانشناسی معاملات هستند ، زیرا اجرای این جنبه های معامله گر برای موفقیت برنامه های تجاری وی بسیار مهم است . از ترس و طمع و امید و پشیمانی ، می توان به عنوان چهار احساس مهم دخیل در بازارهای ارز دیجیتال یاد کرد .
مفهموم روانشناسی معاملات
روانشناسی معاملات می تواند با برخی از احساسات و رفتارهای خاص که غالباً نقش کاتالیزور را برای تجارت در بازار بازی می کنند ، همراه باشد . در رابطه با رفتارهای عاطفی محور در بازار ، بیشترین احساسات دخیل را می توان به حرص و طمع نسبت داد .
حریص را می توان شخصی با تمایل بیش از حد به ثروت تصور کرد ، آنقدر بیش از حد که بعضی اوقات عقلانیت و قضاوت را کنار میگذارد . بنابراین این خصوصیات میتواند سرمایه گذار را به سمت انواع رفتارها سوق دهد . اشتباهاتی که یک فرد طمع کار ممکند است مرتکب شود شامل معامله با ریسک بالا ، خرید سهام یک شرکت آزمایش نشده فقط به امید افزایش سریع قیمت یا خرید سهام بدون تحقیق و یا خرید در نقطه اوج یک سهام برای کسب سود و در نهایت متحمل ضرر شدن .
علاوه بر این ، طمع ممکن است سرمایه گذاران را ترغیب کند تا در معاملات سودآور بیشتر از آنچه توصیه می شود ، سرمایه گذاری کنند . طمع معمولا در فازهای نهایی افزایش قیمت یک سهام تاثیر خود را می گذارد ، جایی که قیمت سهم به اوج خود رسیده و قصد ریزش یا اصلاح دارد ، ولی کاربر با طمع سود وارد بازار شده و پس از ریزش قیمت ، متحمل ضرر می شود .
برعکس ، ترس باعث می شود تا تریدرها سهام خود را زودتر از موئد مقرر و با سود کمتر بفروشند و یا به دلیل نگرانی در مورد احتمال ریزش قیمت ، از از ورود به بازار خودداری کنند . ترس یک احساس قدرتمند بوده که بیشتر در بازارهای نزولی تاثیر می گذارد که می تواند باعث شود تا تجار و سرمایه گذاران با عجله اقدام به خروج از بازار کنند . ترس اغلب باعث وحشت کاربران و در نتیجه فروش و ریزش بیشتر قیمت می شود .
پشیمانی ممکن است که باعث شود تا یک معاملهگر بعد از این که فرصت ورود به بازار را بخاطر حرکت سریع سهام از دست داد ، با عجله و در نقطه ی نامناسبی وارد بازار شود . این یکی از اصلی ترین زمینه هایی است که احساسات بر کاربران تاثیر گذاشته و باعث می شود بعضا ضررهای سنگینی را نیز متحمل شوند .
تحلیل تکنیکال
روانشناسی بازار اغلب برای تحلیلگران تکنیکال که برای اتخاذ تصمیمات تجاری خود ، متکی به تحلیل های نموداری هستند از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، زیرا آن ها می دانند که با آنالیز کردن احساسات کاربران فعال در بازار ، می توانند تا حدودی قیمت را پیش بینی کنند . در حالی که تکنیک های تجزیه و تحلیل تکنیکال و نمودار می تواند در ردیابی روندهای خرید و فروش مفید باشد ، اما برای تحرکات بازار نیاز به درک کاربران است که در این زمینه می بایست از تکنیک های روانشانی بازار استفاده کرد .
دیدگاهتان را بنویسید